Volontiranje

Sajam volonterizma ponovo u Beogradu!

14.12.2023.
3 min

Sajam volonterizma je jednodnevni projekat informativno-edukativnog, a pored toga i humanitarnog karaktera, koji će se održati u subotu, 16. decembra na Filozofskom fakultetu sa početkom u 12.00 časova. Događaj organizuje omladinsko, neprofitno i nevladino udruženje Svetski omladinski talas.

Sajam volonterizma ponovo u Beogradu!

Kroz različite panele i radionice učesnici će imati priliku da na praktičan način upoznaju svet volonterizma i otkriju koje vrednosti ono neguje.

Ovogodišnji Sajam se sastoji iz 3 segmenta:

  • Predavanje: "Volontiranje - mala tajna uspeha" koje će učesnike projekta provesti kroz jedinstvenu volontersku priču predavačice - Ane Paunović.
    Učesnici će imati priliku da čuju ličnu priču o svim mogućnostima, prednostima i izazovima koje nosi volontiranje. Saznaće o ključnim trenucima i naučenim lekcijama kroz volontersko iskustvo koje su oblikovale predavačevu karijeru i doprinele formiranju njegove ličnosti.
  • Panel diskusija: "Istraži raznolikost volontiranja" gde će se učesnici projekta bliže upoznati sa pojmom volonterizma i benefitima koje ono sa sobom nosi. Kroz interaktivnu diskusiju, učesnici će imati priliku da kroz primere panelista saznaju na koji način mogu da razviju svoje veštine putem volonterskog rada.
  • Radionica "ISWiB" pustolovine kroz koju će učesnici moći da dobiju prvi modelarni primer volontiranja i to na najvećem međunarodnom festivalu u regionu. U radionici će učestvovati više koordinatora ISWiB festivala, koji će približiti rad u čak tri volonterska sektora i sa učesnicima podeliti svoja volonterska iskustva. Tokom cele radionice učesnici će iz prve ruke upoznati raznovrsne izazove, ali i čari ovog jedinstvenog događaja.

Ove godine, Svetski omladinski talas će po drugi put dodeliti nagradu „Volonter godine”, osobi koja se tokom 2023. godine istakla po svom volonterskom aktivizmu i odlučila da svoje vreme posveti doprinosu zajednici.

Na Sajmu će biti organizovana i humanitarna akcija u kojoj će svi prisutni moći da učestvuju, a sav prihod će biti prosleđen Dorotei Stanković, devojčici koja boluje od cerebralne paralize.

Više informacija o samom događaju, kao i o načinu prijavljivanja možete pronaći na Instagram profilu Svetskog omladinskog talasa - @sot_org.

O organizatoru:

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije - Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Poziv za volontere - Tekvondo asocijacija Srbije
04.04.2024.
2 min

Poziv za volontere - Tekvondo asocijacija Srbije

Volontiranje
Konkurs za eko-saradnike - volonterska praksa
26.01.2024.
1 min

Konkurs za eko-saradnike - volonterska praksa

Volontiranje
Edukacija volontera NURDOR-a u Novom Sadu, Nišu i Beogradu
02.11.2023.
1 min

Edukacija volontera NURDOR-a u Novom Sadu, Nišu i Beogradu

Volontiranje