Volontiranje

Vega volontiranje 2020

04.06.2020.
3 min

Nakon dve godine Vega omladinski centar opet traži pojačanje.

 

Vega volontiranje 2020

 

U 2020. i 2021. spremamo mnoštvo zanimljivih događaja i projekata, te bismo želele da nam se pridruži omladina zainteresovana za učenje i razvoj rada u okviru neformalnog obrazovanja sa decom i mladima!

 

Ko je Vega volonter/ka?

Mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina i spremna je da se posveti Veginim aktivnostima u proseku 7 sati nedeljno. Pored toga je komunikativna, fleksibilna, kreativna i veoma posvećena! Želi da uči i zabavi se u isto vreme, prednost je, ali ne i uslov, da ima iskustvo u oblasti za koju se prijavljuje.

 

Volontiranje bi krenulo tokom juna, trajanje bi bilo minimum 4 meseca. Većina aktivnosti se može raditi online/remote, ipak, potrebno je prisustvovati dogovorenim okupljanjima jednom u nedelju ili dve dana (u dogovoru sa koordinatorkom).

 

Šta dobijaš volontiranjem u Vega OC?

Vega OC ti pruža priliku da učiš i radiš sa ljudima koji imaju višegodišnje iskustvo u pomenutim timovima i nevladinom sektoru uopšte. Pored toga, besplatno učestvuješ na lokalnim i internacionalnim aktivnostima i projektima Vega omladinskog centra i Design for Change Srbija, te imaš mogućnost da razviješ različite profesionalne i lične veštine i kompetencije koje će ti kasnije pomoći da otkriješ čime bi da se baviš u životu, te lakše nađeš posao. A ono što je najvažnije, možeš da promeniš svet i upoznaš ljude istih interesovanja!

 

Erasmus+

1 – Već dugi niz godina šaljemo mlade na kratkoročne i dugoročne omladinske projekte širom Evrope! Ukoliko te zanima promocija i informisanje mladih o Erasmus+ programu, fasilitacija pripremnih treninga za mlade pre i nakon projekata, kao i komunikacija sa internacionalnim partnerima – ovaj tim je baš za tebe!

 

Marketing

2 – Naš marketing tim želi da ove godine bude aktivniji nego ikad! Stoga nam je potrebna mlada osoba zainteresovana da pomogne u vođenju društvenih mreža i sajta, dizajnu, kao i online istraživanju prilika za mlade!

 

3 – Drugi/a volonter(k)a ovog tima bi pomogla u snimanju i montiranju videa, fotografisanju aktivnosti & događaja Vega OC i uređivanju slika.

 

Ako ti se dopadaju naše ideje i aktivnosti, popuni upitnik. Nakon prvog kruga selekcije odabrani kandidati će imati neformalni razgovor sa članicama Vege radi boljeg upoznavanja, nakon čega će biti obavešteni o konačnoj odluci.

 

Nakon završenog volonterskog rada, dobićeš zvanični sertifikat gde su navedene realizovane aktivnosti, a postoji i mogućnost nastavka saradnje.

 

Ukoliko imaš dodatnih pitanja piši nam na mejl: vegayc.youthmobility@gmail.com


Konkurs je otvoren dok ne pronađemo odgovarajuću ekipu :)

 

Kopiraj link