Volontiranje

Volontirajte na 20. Uhvati filmu

12.05.2022.
3 min

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festival „Uhvati film“, koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, otvoren je do 25. maja.

Volontirajte na 20. Uhvati filmu

Foto: MTomic

Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara. 

Poslovi u kojima volonteri mogu da uzmu učešće:

  • Prevođenje: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), jun-oktobar;
  • Promo tim: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, fotografija jun-decembar.

Konkurs za volontiranje u oblasti fotografije i tehničke podrške, biće raspisan u avgustu! 

Novo, 20. izdanje Uhvati film festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristiglo je 379 filmova, iz svih krajeva sveta. Najviše filmova, stiglo je iz dalekog Irana – i to 51. U stopu ih prate i filmovi iz Amerike, Italije i Indije. Ove godine, probudio se i region - čak 12 ostvarenja prijavljeno je sa ex-yu teritorije, od kojih je 4 iz Srbije.

Konačan izbor filmova saznaćemo 1. jula kad će stručni žiri odlučiti koji filmovi će biti prikazani na novosadskom izdanju 20. Uhvati film festivala, a koji ulaze u uži izbor za prikazivanje na drugim regionalnim izdanjima Uhvati filma.

Ovogodišnje 20. izdanje Uhvati film deo je zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture, platforme Druga? Evropa.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. 

Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života. 

Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Otvoren konkurs za volontere 16. Beldocsa!
09.02.2023.
2 min

Otvoren konkurs za volontere 16. Beldocsa!

Volontiranje
Konkurs za volontere 15. Beldocs festivala!
11.03.2022.
2 min

Konkurs za volontere 15. Beldocs festivala!

Volontiranje
Poziv za volontere – ISIC Event
21.03.2022.
1 min

Poziv za volontere – ISIC Event

Volontiranje