U pauzi od učenja

6 domaćih Instagram profila od kojih možeš da učiš

13.05.2020.
3 min

Instagram sa više od 500 miliona aktivnih korisnika na dnevnom nivou predstavlja treću najpopularniju društvenu mrežu (posle Fejsbuka i Jutjuba) i ubedljivo najisplativiju mrežu za biznise koji se probijaju na tržištu. Bilo da koristiš Instagram samo za zabavu, praćenje prijatelja i poznatih, ili voliš da onlajn vreme i skrolovanje iskoristiš i na koristan način, sigurno si se sreo sa biznis profilima koji pružaju konkretnu vrednost svojim pratiocima na Instagramu i od kojih može da se nauči dosta o digitalnom marketingu, preduzetništvu, finansijama i drugim oblastima interesantnim za mlade ljude u 21. veku.

Instagram

Foto: Pixabay

U nastavku pogledaj neke od naših preporuka za profile koji dele znanje na našem jeziku i koje treba da zapratiš ako te zanimaju navedene oblasti.

@digitalna_krofna 

Iza ovog profila stoji Ivana, devojka koja radi u jednoj poznatoj marketinškoj agenciji u Beogradu i koja nesebično deli primenljive savete za biznise. Neke od stvari koje možeš da naučiš na njenom profilu su: kako da rasteš na Instagramu, zašto ne treba da radiš „follow for follow“, koje heštegove da koristiš, kako se ponaša IG algoritam i sl. Pored ovoga, Krofna piše o content marketingu, affiliate marketingu, vođenju veb sajtova, oglašavanju na društvenim mrežama, a deli i trendove i novosti iz onlajn sveta.

@vesnikproleca

Vlasnik ovog profila je Andrijana iz Beograda koja pomaže biznisima da unaprede svoje poslovanje na društvenim mrežama. Kod nje ćeš, između ostalog, naći korisne informacije o snimanju videa, IGTV-u, Instagram trendovima, preporuke za zanimljive aplikacije, savete za rad od kuće, šta ne smeš da radiš na Instagramu, kako da ti profil brže raste ako si influenser, a naučićeš i da li je bolji Fejsbuk ili Instagram za reklamu i koje su ključne stvari na Instagramu u 2020. godini.

@vera.stevanovic.ludus

Vera je preduzetnica koja daje savete kako da poboljšamo vidljivost svog profila, da podignemo vrednost postova koje kačimo, govori nam koja pitanja treba sebi da postavimo pre nego što kreiramo objavu, kako da sastavimo opis profila, kako da nam profil raste organski i kako da definišemo svoju ciljnu grupu.

@vladsdigital

Iza profila VladsDigital stoji marketar koji deli savete o razvijanju poslovanja i povećanju prodaje na Instagramu. Na njegovom profilu naučićeš kako da uhvatiš pažnju svojih pratilaca, zašto je bitniji kvalitet od broja pratilaca i kako da postaviš ciljeve, upoznaćeš se sa hešteg trikovima, videti kako da napraviš carousel objavu u Canvi i pročitati dosta motivacionih tekstova.

@sasvimdigitalno

Na ovom profilu naučićeš kako da pokreneš Instagram od nule, u čemu je razlika između marketinga i brendinga, kako da imaš unikatan biznis profil, u čemu je značaj fonta na slikama i kako da ga odabereš, kao i dosta korisnih trikova i praktičnih saveta za kreiranje objava.

@herbutkarolina

Karolina je finansijska savetnica koja sa pratiocima deli informacije za upravljanje ličnim finansijama i sticanje finansijske slobode. Ako imaš poteškoće sa svojim budžetom, nemaš znanje iz oblasti finansija ili te zanima investiranje, na njenom profilu možeš da pronađeš odgovore na pitanja koja te muče.

Svima nam je jasan značaj onlajn edukacije u svetu društvenih mreža i gotovo 24/7/365 prisustva na Internetu. Ukoliko te zanimaju digitalni marketing i razvoj biznis profila, smatramo da postoji dovoljno kvalitetnog sadržaja koji stručnjaci iz regiona dele besplatno i od kojih svako od nas može dosta da nauči, bilo da već ima svoj biznis profil, ili želi da ga u budućnosti pokrene.

Kopiraj link

Hristina Pajić

Hristina studira informacione sisteme na Fakultetu organizacionih nauka. Radi kao freelance Wordpress developer, a u slobodno vreme fotografiše i putuje.