U pauzi od učenja

Ako posedujete ovih 6 osobina, vi ste ste osoba koja voli i poštuje sebe

10.02.2016.
3 min

Pitate se da li ste dovoljno sigurni u sebe i da li volite i poštujete sebe. Navodimo vam neke od pokazatelja koji ukazuju na to da imate pozitivan stav o sebi.

 

 

1. LAKO DONOSITE ODLUKE

 

Lako donosite odluke jer dobro poznajete sebe i svoje potrebe. Nikada se ne premišljate jer tačno znate šta želite, i šta vam je potrebno. Lako preuzimate odgovornost i uvek ste spremni da rizikujete. Desilo vam se mnogo puta da ste pogrešili ali učite na svojim greškama i one vam samo pomažu da budete bolji.

 

2. ZALAŽETE SE ZA SEBE

 

Svesni ste svojih vrednosti i poštujete sebe. Konfliktne situacije lako rešavate - nikada se ne povlačite, već otvoreno govorite šta vam u nekom odnosu smeta i pokušavate da nađete rešenje. Ne ostajete dugo u odnosima u kojima se ne osećate dobro, kao i na mestima na kojima vas ne poštuju i ne cene.

 

3. ZADOVOLJAVATE SVOJE POTREBE

 

Udovoljavate sebi i svojim željama i ne mislite da je to pogrešno, niti za osudu. Ko sebi nije dobar, nije ni za druge – često govorite ljudima. Stavljate sebe na prvo mesto i brinete o sebi. Naravno, imate razumevanja za druge i za njihove potrebe, vi niste sebična osoba.

 

4. LAKO KAŽETE NE

 

Lako odbijate sve što vam se ne dopada. Ne osećate krivicu zbog toga, šta god da drugi o tome kažu. Kada nešto ne želite da uradite, jednostavno kažete NE, bez straha da će to naići na loš prijem. Ako i naiđe, žao vam je ali nećete promeniti mišljenje.

 

5. NE ODUSTAJETE OD SVOJIH PLANOVA ZBOG DRUGIH

 

Nikada ne podređujete sebe tuđim zahtevima i željama. Kada nešto isplanirate, vi se držite svojih planova. Samo neka izvanredna sitacija može da vam poremeti planove opravdano, nikako nečije želje koje se ne uklapaju u vaše planove.

 

6. NE PODILAZITE DRUGIMA

 

Ne volite da podilazite drugima i kada se ne slažete sa nečijim mišljenjem, nastupate otvoreno. Ako pohvalite nečiji izgled, to je zato što zaista to mislite.

 

Preuzeto sa sajta www.mojbalans.com

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Kako pročitati sagovornika za nekoliko sekundi
28.12.2015.
3 min

Kako pročitati sagovornika za nekoliko sekundi

U pauzi od učenja
Nikada ovako ne počinjite razgovor
11.05.2018.
2 min

Nikada ovako ne počinjite razgovor

U pauzi od učenja
Unapredite sebe: Saveti koji će vas motivisati i inspirisati da prevaziđete probleme
02.02.2016.
4 min

Unapredite sebe: Saveti koji će vas motivisati i inspirisati da prevaziđete probleme

U pauzi od učenja