U pauzi od učenja

Ako posedujete ovih 6 osobina, vi ste ste osoba koja voli i poštuje sebe

10.02.2016.
3 min

Pitate se da li ste dovoljno sigurni u sebe i da li volite i poštujete sebe. Navodimo vam neke od pokazatelja koji ukazuju na to da imate pozitivan stav o sebi.

 

 

1. LAKO DONOSITE ODLUKE

 

Lako donosite odluke jer dobro poznajete sebe i svoje potrebe. Nikada se ne premišljate jer tačno znate šta želite, i šta vam je potrebno. Lako preuzimate odgovornost i uvek ste spremni da rizikujete. Desilo vam se mnogo puta da ste pogrešili ali učite na svojim greškama i one vam samo pomažu da budete bolji.

 

2. ZALAŽETE SE ZA SEBE

 

Svesni ste svojih vrednosti i poštujete sebe. Konfliktne situacije lako rešavate - nikada se ne povlačite, već otvoreno govorite šta vam u nekom odnosu smeta i pokušavate da nađete rešenje. Ne ostajete dugo u odnosima u kojima se ne osećate dobro, kao i na mestima na kojima vas ne poštuju i ne cene.

 

3. ZADOVOLJAVATE SVOJE POTREBE

 

Udovoljavate sebi i svojim željama i ne mislite da je to pogrešno, niti za osudu. Ko sebi nije dobar, nije ni za druge – često govorite ljudima. Stavljate sebe na prvo mesto i brinete o sebi. Naravno, imate razumevanja za druge i za njihove potrebe, vi niste sebična osoba.

 

4. LAKO KAŽETE NE

 

Lako odbijate sve što vam se ne dopada. Ne osećate krivicu zbog toga, šta god da drugi o tome kažu. Kada nešto ne želite da uradite, jednostavno kažete NE, bez straha da će to naići na loš prijem. Ako i naiđe, žao vam je ali nećete promeniti mišljenje.

 

5. NE ODUSTAJETE OD SVOJIH PLANOVA ZBOG DRUGIH

 

Nikada ne podređujete sebe tuđim zahtevima i željama. Kada nešto isplanirate, vi se držite svojih planova. Samo neka izvanredna sitacija može da vam poremeti planove opravdano, nikako nečije želje koje se ne uklapaju u vaše planove.

 

6. NE PODILAZITE DRUGIMA

 

Ne volite da podilazite drugima i kada se ne slažete sa nečijim mišljenjem, nastupate otvoreno. Ako pohvalite nečiji izgled, to je zato što zaista to mislite.

 

Preuzeto sa sajta www.mojbalans.com

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

A koji je vaš adut – 9 vrsta inteligencija
15.10.2015.
7 min

A koji je vaš adut – 9 vrsta inteligencija

U pauzi od učenja
Četiri stvari koje će vam podići samopouzdanje
16.11.2015.
3 min

Četiri stvari koje će vam podići samopouzdanje

U pauzi od učenja
Kako se piše: Spojeno i odvojeno pisanje reči - jezičke nedoumice
15.05.2023.
6 min

Kako se piše: Spojeno i odvojeno pisanje reči - jezičke nedoumice

U pauzi od učenja