U pauzi od učenja

Efekti dodatnih aktivnosti

19.10.2016.
2 min

Mladi ljudi, željni znanja i nosioci ideja, trebalo bi da potenciraju i više ispoljavaju individualne kvalitete tokom studentskih dana. Prikladno je organizovati svoje vreme, i svoje ciljeve, postarati se da znanje bude unapređeno aktivnostima koje su opsežnije od fakultetske nastave.

 

Efekti dodatnih aktivnosti

 

Uz zahtev da se potpuno odgovori dužnostima na fakultetu, preporučljivo je izvršiti izvesno pretraživanje prirodnih sklonosti u okvirima izvan formalnog obrazovanja. Osim što je prisustvo ideja raspoloživih da uvećaju vaše iskustvo dragoceno, samo po sebi, ono će se pozitivno odraziti i u vidu pripreme, koja je potrebna za svaki posao i zanimanje.

 

Stoga, sadašnji studentski status prilika je da: izgradite posebna znanja i sigurnost iz različitih izvora, ali i strpljenje za postizanje važnih dostignuća, analizirate kako se odnosite prema poslu, pomno istražite i dokažete znanje stranih jezika, započenete program prakse ili stimulativnih projekata namenjenih studentima. Generalno, prilika da pokažete i istaknete šta znate.  Istovremeno, poželjno je načiniti pomak u proširivanju mreže kontakata koji vam mogu pomoći da otkrijete različite mogućnosti za zaposlenje. Poslednje nabrojano naročito pozitivno vrednuje važnost međuljudskih odnosa koji se ostvaruju sa ljudima koji se susreću u radnim sredinama, što se često ispostavi kao dugoročna prednost u procesu pronalaženja odgovarajućeg posla.

 

Isto toliko nužno je imati u vidu ogromne pogodnosti obuka, treninga i sistema za podršku moderne tehnologije, posredstvom kojih se materija iznosi na zanimljiv i aktuelan način. Uz ustaljene načine formiranja znanja, neki od ovih vidova angažovanja mogu se upotrebiti radi funkcionalnosti koju imaju, razvoja potrebe za inoviranjem i nadogradnjom obrazovanja, odnosno, radi stvaralačkog odnosa prema samom poslu.

 

Time što proširujete upotrebu već posedovanih umeća, činite da se donete odluke reflektuju na dalji, lični razvoj. S obzirom da stečeno znanje nije dovoljna odrednica savremene prakse, bilo kojim poslom da se bavite u budućnosti, nameće se potreba poboljšanja fonda znanja. Razumljivo, tu je stalno pisutno pravilo da je još važnije da se obezbedi njegova krajnja primena.

 

Iako vas nova iskustva čekaju, kao i novi rezultati i priznanja, potrebno je ostati fokusiran na fakultetske aktivnosti, izbeći nagomilavanje obaveza, rasporediti stavke i označiti čemu dati prednost u datom momentu, uz dobru organizaciju rada, radeći i na racionalizaciji svog vremena i energije, ukoliko je to potrebno.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Sistematski pregledi
26.05.2017.
3 min

Sistematski pregledi

U pauzi od učenja
Pet stvari koje će vas učiniti srećnijima
08.11.2016.
6 min

Pet stvari koje će vas učiniti srećnijima

U pauzi od učenja
Misliš da znaš, a nije tako: Nauči konačno da slušaš!
14.09.2021.
8 min

Misliš da znaš, a nije tako: Nauči konačno da slušaš!

U pauzi od učenja