U pauzi od učenja

Kako studenti različitih fakulteta izjavljuju ljubav

23.12.2015.
3 min

Svi mi ponekad poželimo nekome da izjavimo ljubav.

Evo kako to rade naše kolege u zavisnosti od fakulteta na kome studiraju:

 

 

Ekonomisti:


"Ti si moj kapital, tržište moje ljubavi.
Volim te racionalno, ekonomično.
Bez obzira na amortizaciju, nikada te neću
rashodovati iz svoje ljubavi
na kontu sumljivih i spornih potraživanja.
Volim te kao višak u proizvodnji!
Ti si moj kapital, tržište moje duše,
volim te ekonomično i racionalno,
nikada te neću knjižiti na otpisanu
vrednost jer si ti moj izvanredan prihod!"

 

Matematičari:


"Dragi moj na kvadrat!!! Volim te kao jednačinu sa tri nepoznate. Ti si Pitagorino pravilo, teorema mog života i kada bi mi dao deo svog života osećala bih se kao dijagonala na kvadrat. Ceo dan vršim rotaciono kretanje oko tebe, a ti ni da mi pokažeš najmanji sadržalac svoje ljubavi.
Zagradio si se kao potkorena jednačina, i ma koliko pokušavam izvući tvoje srce pred zagradu, ne mogu. Ti si se od mene udaljio kao periferija od centra kruga. Kada bi mi dopustio da pođem sa tobom uspeo bi me svesti na nulu. Ako tvoj odgovor bude NE naša se ljubav potire. Nadam se da me nećes dovesti do toga da se zbog ljubavi rastavim na proste činioce. Tvoja i samo tvoja dijagonala."

 

Medicinari:


"Ti moja sistolo i dijastolo, svaki put kad te vidim doživim anafilaksu, kad inspekcijom evinedtiram tvoj lik, tahikardija je momentalna, hipertermija obavezna, a hipertenzia redovna.
Kad vidim tvoje musculuse, zamišljam kako se palpiramo. Bez tebe hipertrofiram i ukratko srce će mi doživeti nekrozu saznam li da ja nisam tvoja Amor i verujem da Amor omnia vincit. "

 

Pravnici:


"Ti si moj Ustav, opčinjavaš me apsolutno relativno što je skroz legitimno. Vladaš samnom doživotno bez osuda i presuda. Kada nisi pored mene osećam se kao norma bez akta. Tvoja nadležnost nad mojim srcem je i mesna i stvarna i veća od prava monarha u monarhiji. Kada si pored mene znam sva prava iz građanskog prava, ti si moja ljubav i moj zakon jedini. Volim te, voleću te i kunem se da ću govoriti istinu i samo istinu!"

 

Arhitekte:


"Ti si moj temelj, moje staze ljubavi. Volim te grafički i analitički, bez obzira na troškove. Neću dozvoliti da te sruše. Volim te kao višak materijala na gradilištu. Ti si moj beton i bez tebe danas ne mogu i neću te uvrstavati u loš projekat, jer ti si izvođač moje ljubavi!"

 

Preuzeto sa sajta www.seminarski-diplomski.com

Kopiraj link