U pauzi od učenja

Ljubavno pismo otključava žensko srce

22.01.2016.
2 min

Pisane izjave ljubavi ostavljaju daleko veći utisak nego izgovorene, zato pišite, makar to bio i mejl. Ne trudite se da pismo izgleda savršeno, ono treba da odslikava vas, da bude iskreno i spontano.

  

 

Možete telefonski da izjavljujete ljubav devojci sto puta dnevno, ali ako joj nikada niste napisali pismo ili mejl, pogrešili ste. Prednost pisane nad izgovorenom reči utvrdili su i naučnici sa Univerziteta u Indijani na osnovu istraživanja u kom su studenti dobili strastvene mejlove i govorne poruke. Emotivno uzbuđenje ispitanika bilo je znantno veće u prvom slučaju što naučnike nije iznenadilo.

 

Kada pišemo, imamo mogućnost da kažemo baš ono što mislimo i osećamo, da "brusimo" tekst pažljivo birajući reči koje će dočarati naše stanje.

 

Osoba koja čita ima dovoljno vremena da "svari" sve informacije, koje se u razgovorima često izgube. I zato, pišite, pa makar to bio i mejl. A, sledeći nekoliko saveta, svako može napisati ljubavno pismo, koje je bilo i ostaće jedan od najromantičnijih gestova.

 

Za početak, ne glumite, već na papir stavite sve što osećate. Lažne reči lako se primete, kao i citati koje ste "ukrali" od nekog pesnika i pisca. Ne razmišljajte previše u želji da pismo izgleda savršeno. Ono treba da odslikava vas, bude iskreno i spontano, pa i ako dva puta ponovite istu rečenicu, nećete dobiti minus.

 

Setite se svega što vam se sviđa kod voljene, pa to pomenite, žene vole da vide da obraćate pažnju na detalje. Pišite o tome kako se osećate pored nje, o zajedničkim uspomenama i sve vreme imajte na umu da ako pišete iz duše, ne možete da pogrešite.

 

Preuzeto sa sajta www.novimagazin.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Šta uspešni rade drugačije
08.07.2016.
3 min

Šta uspešni rade drugačije

U pauzi od učenja
Top tri greške u produktivnosti koje pravimo i kako ih izbeći
26.10.2015.
4 min

Top tri greške u produktivnosti koje pravimo i kako ih izbeći

U pauzi od učenja
10 pravila za uspeh Denzela Washingtona
15.01.2016.
3 min

10 pravila za uspeh Denzela Washingtona

U pauzi od učenja