U pauzi od učenja

Ljubavno pismo otključava žensko srce

22.01.2016.
2 min

Pisane izjave ljubavi ostavljaju daleko veći utisak nego izgovorene, zato pišite, makar to bio i mejl. Ne trudite se da pismo izgleda savršeno, ono treba da odslikava vas, da bude iskreno i spontano.

  

 

Možete telefonski da izjavljujete ljubav devojci sto puta dnevno, ali ako joj nikada niste napisali pismo ili mejl, pogrešili ste. Prednost pisane nad izgovorenom reči utvrdili su i naučnici sa Univerziteta u Indijani na osnovu istraživanja u kom su studenti dobili strastvene mejlove i govorne poruke. Emotivno uzbuđenje ispitanika bilo je znantno veće u prvom slučaju što naučnike nije iznenadilo.

 

Kada pišemo, imamo mogućnost da kažemo baš ono što mislimo i osećamo, da "brusimo" tekst pažljivo birajući reči koje će dočarati naše stanje.

 

Osoba koja čita ima dovoljno vremena da "svari" sve informacije, koje se u razgovorima često izgube. I zato, pišite, pa makar to bio i mejl. A, sledeći nekoliko saveta, svako može napisati ljubavno pismo, koje je bilo i ostaće jedan od najromantičnijih gestova.

 

Za početak, ne glumite, već na papir stavite sve što osećate. Lažne reči lako se primete, kao i citati koje ste "ukrali" od nekog pesnika i pisca. Ne razmišljajte previše u želji da pismo izgleda savršeno. Ono treba da odslikava vas, bude iskreno i spontano, pa i ako dva puta ponovite istu rečenicu, nećete dobiti minus.

 

Setite se svega što vam se sviđa kod voljene, pa to pomenite, žene vole da vide da obraćate pažnju na detalje. Pišite o tome kako se osećate pored nje, o zajedničkim uspomenama i sve vreme imajte na umu da ako pišete iz duše, ne možete da pogrešite.

 

Preuzeto sa sajta www.novimagazin.rs

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama
24.10.2022.
5 min

Serije koje odlično prikazuju posao i odnos sa kolegama

U pauzi od učenja
Proces pamćenja
31.07.2008.
3 min

Proces pamćenja

U pauzi od učenja
Osam prednosti introvertnih osoba
02.02.2016.
6 min

Osam prednosti introvertnih osoba

U pauzi od učenja