U pauzi od učenja

Merite napredak kako biste dostigli svoje ciljeve

04.02.2016.
2 min

Ukoliko zaista želite da dostignete najviši nivo u bilo kojoj sferi u vašem životu, potrebno je da zapišete svoje ciljeve i da merite napredak ka njima.

 

Izreka kaže da ono što se meri, bude i urađeno. Ovo nije nikakav novi koncept. Izazovite sebe tako što ćete uzeti jednu ili više sfera vašeg života ili poslova kojima bi trebalo poboljšanje i onda odredite koje su to mere poboljšanja koje vama odgovaraju.

 

Ukoliko želite da poboljšate vaše zdravlje, možda biste trebalo da merite vaš krvni pritisak ili dimenzije struka. Liderske sposobnosti mogu biti merene po tome koliko vam je dobro razvijen strateški plan, koliko vam je uspešan tim i koliko uspeha ste do sada imali. Ukoliko želite da poboljšate svoje finansije, možete analizirati bankovne balanse, pamflete za ulaganja ili neke druge kritične faktore za uspeh.

 

Uzmite nekoliko minuta i pogledajte gde ste – a gde želite da budete. Stvaranjem vizualnog vodiča može biti još efektnije. Umešajte i vaš tim i porodicu kako bi vam pomogli da dostignete cilj. Uverite se sami koliko je merenje ustvari bitno, dok radite da ostvarite svoje lične i profesionalne ciljeve u ovoj godini.

 

Biće vam drago što ste to uradili!

 

Preuzeto sa sajta www.edukacija.rs
 

Kopiraj link