U pauzi od učenja

Novogodišnja lista želja

22.01.2021.
4 min

Sigurna sam da je, kako se bliži nova godina, svima dosta one fraze „Nova godina – nov/a ja“. Vreme je praznika, praznične euforije i sve deluje čarobno i bezbrižno. Međutim, proći će praznici, ući ćemo u novu godinu i ne znam za vas, ali ja volim da napravim svoju listu želju i ciljeva koje ću sebi postaviti za predstojeću godinu. Naravno, to nisu neki nerealni i previše zahtevni ciljevi, ali svakako da mnogo znače i pomažu, pogotovo u trenucima kada nam je svega preko glave (a to se neretko dešava).

Novogodišnja lista želja

Foto: NajStudent (Adobe Stock)

Prema tome, u nastavku ću napisati svojih pet želja a vama savetujem da usvojite neke od njih ili jednostavno napravite sopstvenu listu, zacrtajte sebi ciljeve i s osmehom uđite u novu godinu!

Ne planiraj

Ova godina nas je naučila koliko je sve nepredvidivo i kako se stvari preko noći mogu preokrenuti. Putovanja, izlasci, pa čak (koliko god to nerealno zvučalo) i odlasci na fakultet verujem da svima nama trenutno nedostaju. To je poruka i lekcija koju sam naučila u, sada već, prošloj godini i trudiću se maksimalno da ne planiram mnogo unapred jer se to nije pokazalo kao dobra matrica. To svakako savetujem i vama, ne planirajte, uživajte u svakom trenutku i iskoristite dan koji imate na najbolji mogući način!

Smej se više

Godina iza nas donela je mnogo stresa, negativne energije, straha, kako za zdravlje nas samih, tako i naših najmilijih. Na kraju shvatiš da od sekiracije i nerviranja nemaš apsolutno ništa jer na neke stvari jednostavno ne možeš uticati. Prema tome, smej se više, smej se glasno, raduj se jače i gledaj na svet kroz ružičaste naočare!

Uči više

Kada kažem uči više, ne mislim da treba da budemo štreberi i ne izbijamo iz stanova. Treba i to ponekad ali verujem da to svi radimo kad nas muka natera i ispitni rok pokuca na vrata. No, o tome ćemo drugi put. Učiti ne znači samo bubati i smarati se. Učiti podrazumeva konstantan rad na sebi, usavršavanje na različitim poljima, pronalaženje novih hobija, kao i čitanje interesantne literature ili jednostavno štiva koje nas opušta, pa makar to bili i ljubavni romani čiji ishod unapred znamo. Dakle, u novoj godini želja mi je da svakodnevno posvetim bar sat vremena učenju i istraživanju novih stvari!

Treniraj

Ovu reč je toliko jednostavno napisati, ali sprovesti u delo je ipak malo teži slučaj. Koliko god da kukamo kako nemamo vremena da idemo na trening i kako imamo stvari koje su nam preče, zapravo fizička aktivnost bilo kog tipa treba da nam bude na listi prioriteta. Ne mora to biti odlazak u teretanu ili trčanje. Organizmu će prijati i odlazak u šetnju, brzi hod po obližnjem parku, koji čučanj u pauzi od gledanja serije ili čitanja. Malo po malo i trening postaje navika, a fizička aktivnost nezaobilazni deo svakodnevne rutine.

Putuj

Poslednja želja na mojoj listi, koja u ovom trenutku svima zvuči neostvariva, jeste u vezi sa putovanjima. Putovanja iz godine u godinu čine bitnu stavku na mojoj listi želja. Odlazak bilo gde, makar to bilo i na Frušku goru, čine da se čovek nakon povratka oseća bolje, ispunjenije i spremnije za obaveze koje ga kod kuće čekaju. Ne znam hoće li ova želja biti ostvariva, ali ako se uzme u obzir da putovanja podrazumevaju i istraživanje lokacija u našoj zemlji, onda sam sigurna da ću biti u prilici da upoznam nove predele i stvorim nezaboravne uspomene.

Ja u ovu godinu ulazim, pre svega, pozitivna i sa nadom da će biti ispunjena lepim i kvalitetnim momentima. Ovako izgleda moja lista želja, napravite i vi vašu pa da na kraju 2021. vidimo šta nam se od toga sa liste ostvarilo. Želim vam srećnu i uspešnu Novu godinu i da 2021. bude obeležena radošću, pozitivom i osmesima!

Kopiraj link

Bojana Petrović

Diplomirana sam novinarka, volim da putujem, istražujem i upoznajem nove ljude. Večito se vodim rečenicom "Kakve su ti misli, takav ti je život". Uvek pozitivna, nasmejana i spremna za sve vrste izazova!

Slični tekstovi

Inspirativni citati Stiv Džobsa
29.10.2015.
2 min

Inspirativni citati Stiv Džobsa

U pauzi od učenja
Zašto NE TREBA da se upoređujemo sa svojim kolegama?
07.02.2020.
5 min

Zašto NE TREBA da se upoređujemo sa svojim kolegama?

U pauzi od učenja
Veštine koje bi studenti trebalo da steknu da bi bili uspešni u budućnosti
21.10.2016.
3 min

Veštine koje bi studenti trebalo da steknu da bi bili uspešni u budućnosti

U pauzi od učenja