U pauzi od učenja

Običan život poznatih

17.08.2021.
3 min

Često kada gledamo poznate ličnosti, pogotovo one koje su poznate svuda u svetu, razmišljamo o tome kako im je život lagodan i kako nikad ne bi imali potrebu da rade poslove koje rade svi oni koji tu slavu nemaju. Iz tog razloga smo hteli da saznamo da li ima poznatih ličnosti koje rade poslove i mimo svoje glavne branše tj. ko je među slavnima najbliži prosečnom čoveku? 

Robert Pattinson

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Pevač benda Iron Maiden kao pilot

Brus Dikinson, pevač jednog od najpoznatijih hevi metal bendova na svetu je odavno poznat i kao pilot. I to ne rekreativni već pilot velikih putničkih aviona kojima je upravljao više puta u svom životu. 

Plata pilota teško da mu je bila neophodno ako se podsetimo podatka da je sam bend Iron Maiden je jedan od najuspešnijih i najuticajnijih hevi metal bendova na svetu sa preko 100 miliona prodatih albuma. Lična interesovanja i privrženost ovom zanimanju ga nisu odvratila od njega ni kad je imao velike obaveze oko turneja benda.

Kralj koji je ostavio presto 

Glumac Džek Glison je nakon uloge kralja Džofrija u popularnoj seriji Game of Thrones odlučio da se povuče iz tog sveta čak i posle primamljivih novčanih ponuda u Holivudu. Donosio je odluke da se vrati studiranju pa odustao i kako će se ispostaviti kasnije nije u potpunosti pobegao od glume jer se pojavljivao u pojedinim pozorišnim predstavama i britanskim serijama. Ali, njegova odluka da definitivno odustane od bogatog života filmske i serijske zvezde, koji mu je bio zagarantovan, je ostala konačna. 

Gospodin Pink protiv požara

Holivudski glumac Stiv Bušemi koji je igrao u ostvarenjima poput Reservoir Dogs, The Sopranos, The Big Lebowski, i Big Fish je pre, i u delu svoje glumačke karijere bio vatrogasac u Njujorku. On je čak učestvovao u spašavanju ljudi 9. septembra 2000. godine o čemu se i pisalo u medijima

Ovaj posao je započeo još 1980tih i napustio kada je počeo da se više bavi glumom, ali je i dalje ostao privržen vatrogasnom udruženju i govorio na skupovima njihovih sindikata. Zbog njegovog zauzimanja i posvećenosti vatrogasna služba mu je dala titulu Počasnog šefa bataljona.

Viking na ekranu, viking u životu

Ketrin Vinik, poznatija kao Lagerta iz serije Vikings nije opasna samo na ekranu. U svom dosadašnjem životu uspela je da obezbedi crne pojaseve iz tekvondoa i karatea, a čak je i sertifikovani telohranitelj. Vodi nekoliko škola borilačkih veština u svojoj rodnoj zemlji Kanadi iako se i dalje pretežno bavi glumom. 

U moru života poznatih ovo su samo neki koje smo odabrali da ovaj put predstavimo i ukažemo na njihovu „običnu stranu“. Skromnost kod poznatih pevača, glumaca, voditelja i ostalih nije retka i može se naći češće nego što mi to očekujemo. Međutim, čitava celebrity kultura koja postoji dobar deo njih nagoni da veći deo svog života ne vode javno, kako bi izbegli obožavatelje koji ih na svakom koraku presreću i traže slikanje ili autograme. 

 

Kopiraj link

Đorđe Ivanović

Ðorđe je diplomirani novinar čije interesovanje seže i u ostale društveno-humanistčke nauke. Smatra da se savršeno uklapa u sintagmu "sveznajuća neznalica" i svoju budućnost vidi u pisanju.