U pauzi od učenja

Prave stvari koje čine odmor na moru

21.07.2016.
2 min

Uživajte u sunčanom periodu godine, lepo uređenim plažama, vrelom pesku, šetnji pored mora i, naravno, dobrom društvu.

 

 Leto

 

Probudite se ranije, isprobajte nešto novo, pronađite nova poglavlja interesovanja, upoznajte zanimljive ljude. Na dane letnjeg odmora, pametno rasporedite sate. Ugodite sebi. Uhvatite zalet, pokrenite mišiće i očuvajte kondiciju. Pronađite savršen vid treninga, učinite dobro delo za svoje telo. Više se krećite. Plivajte. Iznajmite bicikl. Igrajte badminton i pružite sjajan povod za druženje. Sa dobrim razlogom, u vodi ili na kopnu – računajte na loptu. Neka vam na raspolaganju budu društvene igre koje će se uz porodicu ili prijatelje, izvesno, odvijati u serijama.

 

Napravite predah i osvežite se uz omiljeni napitak. S obzirom na pojavu da svaka fizička aktivnost zahteva dodatni unos energije, iskoristite priliku da probate jedinstvene obroke vašeg odredišta.

 

Istražite nešto što nije u sferi učenja, čitanjem omiljenog žanra. Najbolji potez mogle bi biti knjige sa dobrom porukom i fokusom, ali kraćeg formata, tako da ih je moguće odjednom pročitati.

 

Jer, van toga ostaje i dalje dovoljno prostora da u vašem planu letovanja figuriraju aktivnosti specifičnog sadržaja: upoznavanje sa istorijskom i kulturnom stranom odabrane destinacije, poseta udaljenijim mestima u okviru organizovanih izleta. Putovanje obogatite obilaskom prirodnih lepota. Dajemo predlog da to bude, uvek dragocena, vožnja brodom.

 

Ljubitelji šopinga neizostavno će krenuti u potragu za poklonima, a drugi, skloni pustolovini, za prepoznatljivim adutima plaža, svetlucavim kamenčićima, jedinstvenim školjkama, da bi na kraju, razigrani i opskrbljeni kanticama i lopaticama, iskusili čari napravljene još jedne kule od peska.

 

Najzad, relaksirajte se uz pogodnosti koje pruža noćni život, od muzike do ukusne hrane. Napravite raznovrsne uspomene, ali i fotografije.

 

A nakon svega, kada se vratite idealno osunčane kože i puni utisaka, vaš polet će jače dejstvovati na naredne poduhvate, prenaglašene uslove i rokove.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Novogodišnja lista želja
22.01.2021.
4 min

Novogodišnja lista želja

U pauzi od učenja
Da li ste i vi multitasker?
14.10.2015.
2 min

Da li ste i vi multitasker?

U pauzi od učenja
4 podkasta koja morate zapratiti
11.12.2020.
3 min

4 podkasta koja morate zapratiti

U pauzi od učenja