U pauzi od učenja

Učenje nakon završetka studija

20.10.2017.
2 min

Za diplomirane studente, osim što je važno da nakon završetka fakulteta pronađu radnu poziciju u okviru koje će imati priliku da iskažu naučeno tokom studija, značajno je istaći neophodnost kontinuiranog sticanja novih znanja.

 

Student

Foto: Shutterstock

Uspešnim okončanjem perioda studiranja, prvenstveno, ćete biti usmereni na početnu obuku, tj. praktičnu aktivnost, što, takođe, predstavlja - učenje.

 

Međutim, kako biste napedovali u odabranoj profesiji, dugoročno posmatrano, trebali biste, na pravi način, odgovoriti zahtevu stalnog stručnog učenja i usavršavanja kroz predviđena predavanja, seminare ili treninge.

 

Uz to, koliko je važno da vas samo radno mesto i okruženje postiču da težite profesionalnom razvoju, toliko je značajno i vaše shvatanje o izgradnji znanja, pored stečenog fakultetskog zvanja.

 

Kao angažovana radna snaga, od vas će se očekivati fleksibilan odnos prema savremenim tokovima poslovanja. Dakle, potrebna je spremnost da učite, kako biste se adaptirali ne samo na tekuće, već i na buduće razvojne trendove.

Isto tako, upravo kroz rad ćete najbolje ustanoviti na kom užem području vaše, odabrane oblasti zanimanja želite da stičete nova znanja, umeća i veštine.

 

U tom smislu, priključite se dostupnim obukama i profesionalnim treninzima, pri tom, prepoznajući benefite korišćenja online učenja. Naime, svojstvo da naučite šta je potrebno i šta želite, gde i kada želite, može biti realizovano odgvarajućim digitalnim i mobilnim resursima, jer ćete se uz brži pristup, prilikom pretraživanja sadržaja, adekvatno informisati o npr. više specifičnim oblastima vaše profesije.

 

Tokom stručnog predavanja ili obuke fokusirajte se na aktivno slušanje, kako biste bili u prilici dalje da analizirate, i to: u funkciji boljeg razumevanja, odnosno, postavljanja pitanja u vezi sa predmetom predavanja.

 

Naravno, sadržaj i plan predavanja ili određene obuke trebao bi biti namenjen vašoj sferi rada, u skladu sa vašim interesovanjima, u cilju postizanja višeg stepena vrednovanja stečenog znanja.

 

Uz vaš stepen visokog obrazovanja, poslovna praksa podrazumevaće i dodatna obučavanja, stoga je bitno da ste, kao zaposleni, zainteresovani i uključeni u takav vid učenja. U datom slučaju, radne aktivnosti ćete obavljati uz relevantne i aktuelne tehnike i metode, a pomenuta ostvarenja mogu biti motiv vašeg karijernog napredovanja.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Milijarderi otkrivaju: Držite se ovih 10 pravila i imaćete sve
16.12.2016.
4 min

Milijarderi otkrivaju: Držite se ovih 10 pravila i imaćete sve

U pauzi od učenja
Kako da pojačate hormon sreće
05.10.2017.
1 min

Kako da pojačate hormon sreće

U pauzi od učenja
Pet trikova koji će vam pomoći da zaspite
30.03.2018.
3 min

Pet trikova koji će vam pomoći da zaspite

U pauzi od učenja