Obrazovanje

Kako ti Startuj Infostud može pomoći da se pripremiš za prijemni

31.05.2024.
4 min

Da li si odlučio/la koji fakultet želiš da upišeš? Da li se možda dvoumiš između nekoliko smerova i potrebna ti je pomoć da odlučiš? Ili si sasvim siguran/a koji fakultet želiš da upišeš, ali potraga za literaturom i testovima sa prethodnih prijemnih se odužila i nikako da sakupiš sve što ti je potrebno?

Kako ti Startuj Infostud može pomoći da se pripremiš za prijemni

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Ukoliko si barem na pola ovih pitanja odgovorio/la potvrdno, na pravom si mestu! Sajt Startuj Infostud je umesto tebe sakupio sve na jednom mestu. I pregled svih obrazovnih institucija i testove iz različitih oblasti. Ali, hajde da krenemo ispočetka!

Svi fakulteti na jednom mestu

U odabiru željenog fakulteta, mnogo će ti pomoći naša sekcija sajta Obrazovne ustanove jer ćeš na njoj pronaći spisak svih fakulteta, akademija, univerziteta i visokih škola u Srbiji, državnih i privatnih. Obrazovne ustanove možeš da pretražuješ i po tipu ustanove ili lokacije na kojoj se nalazi.

Kada odabereš neku od ustanova, klikom na nju dobijaš sledeće informacije: lokaciju ustanove, kontakt mejl, kontakt telefon i veb sajt. Zatim, kad skroluješ dalje, dobićeš listu svih smerova na toj obrazovnoj ustanovi i to na osnovnim, master, doktorskim i specijalističkim studijama. Za svaku obrazovnu ustanovu smo na dnu izdvojili i predmete i oblasti koji su ti potrebni za upis, tačnije za polaganje prijemnog ispita. Na kraju ti nudimo i slične ustanove, ukoliko se dvoumiš ili želiš da saznaš više i o srodnim smerovima.

100% autentični testovi znanja sa prijemnih ispita

Kada si odabrao/la fakultet koji želiš da upišeš, vreme je da se pripremiš za prijemni. Sekcija Testovi znanja sadrži niz testova iz oblasti društvenih nauka, prirodnih nauka i poznavanja jezika. Pomoću njih ćeš dobiti rezultate o nivou svog znanja i pripremiti se za polaganje prijemnog ispita.

Svoje znanje možeš da proveriš potpuno besplatno, a naša baza ima preko 9000 pitanja! Sva pitanja koja možeš da pronađeš na sajtu Startuj Infostud su 100 odsto autentična pitanja sa prijemnih fakulteta u Srbiji.

Testovi znanja su podeljeni u nekoliko oblasti, pa tako u sekciji Poznavanje jezika možeš da uradiš testove iz engleskog, francuskog, ruskog, nemačkog i naravno, srpskog jezika. Što se tiče društvenih nauka, tu se nalaze testovi iz ekonomije, istorije, sociologije, psihologije, pedagogije i opšteg obrazovanja i informisanosti. Testovi iz prirodnih nauka nude proveru znanja iz biologije, geografije, matematike, hemije, fizičke hemije, programiranja, fizike, informatike i statistike.

Kada odabereš neku od oblasti za testiranje, naš sajt ti nudi i spisak obrazovnih ustanova za koje je pogodan test koji radiš. Takođe, testove možeš da radiš kao “gost” ili da se registruješ na naš sajt, što ti omogućava posebne benefite.

Prijavom na naš sajt, iskoristi sve benefite napravljenog naloga za bolju pripremu za prijemni ispit. Na taj način ćeš moći da pogledaš sve svoje tačne i netačne odgovore. Moći ćeš dobijene rezultate da uporediš sa drugima i da saznaš koliko ti je vremena trebalo da uradiš test.

Bez obzira da li si već spreman za polaganje prijemnog ispita, ovaj tip testova ti sasvim sigurno može pomoći u proveri znanja. Napominjemo da samo oblast opšteg obrazovanja i informisanosti sadrži preko 2.000 pitanja, biologija preko 1.600, a hemija i informatika preko 1.000 pitanja.

Ako se čak i ne spremaš za polaganje prijemnog ispita, nego se samo informišeš unapred ili si već student koji voli da proveri svoje znanje i takmiči se sa drugima (ili se spremaš za još jedan pab kviz), ovi testovi znanja ti mogu biti od pomoći. I mi smo rešili par testova dok smo ti pripremali ovaj tekst. Rezultate nećemo otkrivati.

Srećno u potrazi za budućim zanimanjem!

Kopiraj link

Redakcija Startuj.infostud.com

Startuj.infostud.com - tvoj vodič kroz svet obrazovanja i početak karijere! Šta god da te radi, RADI! Mi smo tim posvećen tebi, tvojim interesovanjima i potrebama za karijerni razvoj.